Äärioikeisto- ja Suomen hallitus

30.06.2023

Suomen hallituksen elinkeinoministerin luottamuksesta äänestettiin eduskunnassa, koska elinkeinoministeri Junnila (ps.) on ollut äärioikeistolaisten tapahtumissa puhumassa ja on myös levitellyt natsismin ihailua sosiaalisessa mediassa.

Kun häneltä siitä asiasta on kysytty, on hän sen vain kuitannut vitsiksi, ei kuitenkaan missään vaiheessa ole pyytänyt tekoaan anteeksi ja luottamusäänestyspäivänä hänen asusteenaan oli kravatti, jonka kuvio yhdistetään suoraan äärioikeistoliikkeeseen.

Kun Junnila puhuu vitsistä, se on kuitenkin viesti samalla omille kuulijakunnilleen ja tukijoilleen, jotka ovat suoraan äärioikealla. Meidän pitää myös muistaa, että tämä ei ole ainoa kansanedustajamme, jolla on äärioikeistolaista ajattelua. Otetaan pöydälle vaikka uusi puhemiehemme Jussi Halla-aho ja hänen lausumiaan menneisyydestä tai moni muu saman puolueen jäsen. Jussi Halla-ahon ajattelua on siteerannut esimerkiksi norjalainen sarjamurhaaja ja terroristi.

Kaksoisviestintä tarkoittaa sitä, että yhteen suuntaan sanotaan yhtä, mutta samalla annetaan vahva sanoma toisaalle.

Itse ihmettelen suuresti Kokoomusta. Kokoomus on itseään mainostanut aina tasa-arvon puolustajana ja järkipuolueena. Kokoomus tarvitsisi myös Suomelle sellaisen maineen, johon on hyvä investoida ja yrittäjät menestyisivät Suomessa.

No miten tämä jupakka on nyt vaikuttanut?

Pohjoismaissa ja lehdistössä on ollut ykkösaiheena mediassa Suomen ministerin ja hallituksen kytkökset äärioikeistoon ja natsismiin.

Tämäkö kokoomus tuo luottamusta pääministeripuolueeseen, Suomen hallitukseen tai Suomeen? Tämäkö tuo investointeja ja tämäkö auttaa yrittäjiä?

Entäpä Kristillisdemokraatit?

KD:n koko porukka antoi luottamuksensa Junnilalle ja täten myös siunasivat Junnilan toiminnan äärioikealla. Sari Essayah sanoi haastattelussa, että Junnila oli katunut toimintaansa ja lupasi ettei tekisi enää. Huomasitko Sari hänen kravattinsa äänestyksessä?

Eikö Kristillisdemokraattien politiikka perustu kristillisyyteen ja sitä kautta inhimillisyyteen, näin minua on ainakin opetettu, että kristillisyys on ihmisistä välittämistä, eikä vihan levittämistä kuten natsismi tekee.

Vai onko se niin, että kristilliset myyvät vaikka sielunsa pitääkseen ministerinsalkkunsa itsellään. Tekopyhyydelläkin pitäisi olla rajansa.

Ruotsalainen kansanpuolue, joka on myös hallituksessa, oli pokkaa näyttää kantansa ja äänestää suurimmalta osalta Junnilan luottamusta vastaan. Kolme kuitenkin äänesti tyhjää.

Kuitenkin Rkp jatkaa samassa hallituksessa, jossa Junnila toimii, siis jatkaa avoimen äärioikeistolaisen ministerin kanssa. Kysynkin kokoomukselta, Kristillisdemokraateilta ja Ruotsalaiselta kansanpuolueelta, että miten he voivat jatkaa työskentelyä tällaisen äärioikeistolaisen ministerin kanssa ja tällaisen poppoon, jonka tarkoitus on edistää vihaa ja epätasa-arvoista ajattelua ihmisiä kohtaan.

Olisiko kuitenkin Petteri Orvon nyt otettava se johtajan paikka ja viheltää peli poikki ja sanoa, ettei nyt tämä käy ja laittaa ministeri vaihtoon tai hajottaa hallitus. Tämän hallituksen tulevaisuus ei ole pitkä, kun jo viikon sisällä meinasi hajota omaan sisäiseen kriisiinsä.

Tämä Petteri ei ole vielä tässä, tätä tasapainoilua saat tehdä vielä monta kertaa, jollet nyt reagoi.

Eikö se niin ollut tuossa muutamia vuosia sitten, ettet suostunut menemään Halla-ahon puolueen kanssa samaan hallitukseen ja nyt on Halla-aho jopa puhemies?