Lakko-oikeus

03.07.2023

Hyvä hallitus teillä on tavoite viedä työntekijöiltä oikeus pois puolustaa itseään ja omia etujaan. Teidän tavoitteenne on viedä lakko-oikeus työläisiltä kokonaan pois. Te suunnittelette myös, että lakkoilu olisi rangaistava teko ja poliittiseen lakkoon osallistumisesta saisi 200 euron sakon.

Tätä poliittisten lakkojen kieltoa te tavoittelette jo syksylle 2023. Onko siis yllätys, että te veisitte oikeuden osoittaa mieltä pois ja tämän jälkeen laittaisitte kovat piippuun ja heikennykset ja leikkaukset vireille, ettei tavallinen kansa voisi puolustaa itseään.

Hyvä hallitus!

Hyvinvoivassa rauhallisessa yhteiskunnassa on ihmisen perusoikeus puolustaa itseään ja saada sanotuksi sanansa asioista. Ihmisen oikeus mielipiteen ilmaisemiseen ja osallistuminen poliittisiin lakkoihin on osa niistä keinoista.

Hyvinvoivassa yhteiskunnassa osataan neuvotella asioista yhdessä sopien, ei yhdestä suunnasta määräillen. Hyvinvoivassa yhteiskunnassa osallistetaan, ei rankaista. Hyvinvoivassa yhteiskunnassa pidetään heikoimmista huolta, eikä tiputeta heitä vieläkin suurempiin vaikeuksiin.

Ymmärrättekö hyvä hallitus, että näillä kurjistamis- ja kiristämistoimien kanssa mitä olette ohjelmaanne suunnitelleet, olette samalla aiheuttamassa yhteiskuntaamme eriarvoisuuden lisääntymistä ja horjutatte todella voimakkaasti yhteiskuntarauhaa.

Ensin veisitte poliittiset lakko-oikeudet ja tämän jälkeen ammattiyhdistysliikkeen todella voimakkaan alasajon ja työläisillä ei olisi enää järjestöä mikä pystyisi puolustamaan heitä ja neuvotella työehtoja.  Tämän lisäksi myös teidän suunnittelemanne leikkaukset toimeentulotuesta, verohelpotukset hyvätuloisille ja veisitte pois jopa aikuiskoulutustuen, ettei työläiset pystyisi kouluttautumaan uuteen ammattiin. Aikuiskoulutustuen, mitä ei edes rahoiteta valtion kassasta?

Uskomatonta ihmisten kyykyttämistä ja hyvinvointiyhteiskunnan alasajoa. Näillä toimin saisitte ainoastaan ihmisten köyhtymistä, ajaisitte ihmisiä nälkäkuoleman partaalle ja tuhoaisitte yhteiskuntarauhan.

Suomea ollaan ajamassa vuosikymmeniä ajassa taaksepäin ja samalla hajotetaan sopimuskulttuuri totaalisesti.

Nyt arvon hallitus kannattaa miettiä uudelleen ja lähteä tekemään yhteiskuntaa vahvistavia toimia, eikä heikentäviä. Tällainen ei ole kestävää talouspolitiikkaa, vaan tämän hintalappu tulee olemaan mittava.

Itse uskon sopimiskulttuuriin ja että asioista neuvotellaan yhdessä.

Älkää koskeko tavallisen ihmisen ainoaan keinoon puolustaa omia etujaan ja ilmaista mieltään. Lakko-oikeus on oltava ihmisen perusoikeus nyt ja aina!