Milloin pöly laskeutuu?

27.06.2023

  Joko olisi tarpeeksi pöly laskeutunut, ainakin siitä hetkestä, kun oikeistolainen porukka sai vallan Suomessa.

  Siitä päivästä, kun eduskuntavaalitulos tuli on varmasti pöly laskeutunut, olihan se suomalaisten demokratian toteutuma jälleen ja siitä pulinat pois, vaikka en todellakaan itse äänestänyt ihmisten kurjistamisen puolesta, seuraavat eduskuntavaalit ovat näillä näkymin nelisen vuoden päästä, ellei jotain muuta tapahdu matkalla.

  Pöly ei kuitenkaan ole laskeutunut tarpeeksi siitä, kun oikeistolaiset saivat hallituksen ja hallitusohjelman kasaan. Jos hallitus lähtee tätä hallitusohjelmaa toteuttamaan, niin pöly ei varmasti tule laskeutumaan missään vaiheessa, sen verran oikeistohallituksen tietoista köyhimmiltä rikkaille tulonsiirroista on nyt kysymys.

  Itselleni henkilökohtaisesti ei ollut mikään yllätys, varsinkaan kun oli kyse kokoomuksesta tämä ohjelma. Eikö se ole oikeiston työ tukea rahaa ja rahallisia ja köyhdyttää tavallista kansaa, näin se on aina ollut ja näin se tulee aina olemaan. Itselleni ei ollut myöskään yllätys perussuomalaisten valehtelu ja jopa omien äänestäjien pettäminen, näinkin on tapahtunut aikaisemmin, eihän perussuomalaiset ole milloinkaan ollut työläisten puolue tai työläisten asialla, nytkin Purralle ja kumppaneille omat ministerin salkut olivat tärkeämmät kuin omat äänestäjät.

  Tämä hallitus tulee ohjelmallaan ajamaan hyvinvointiyhteiskuntamme alasajoa ja piilottavat tämän kaiken valtiovelan lyhentämisen taakse. Tällä ohjelmalla he haluavat, että työläiset, vähävaraiset ja eläkeläiset kustantavat kaiken ja rikkaiden ei tarvitse tehdä muuta kuin rikastua entisestään.

  Tulevana neljänä vuonna, jos he saavat tahtonsa periksi. Ihmiset köyhtyvät entisestään. Sairastumiset ja mielenterveysongelmat kasvavat, itsemurhatilastot kasvaisivat, ammattiyhdistysliikkeen alasajon kautta palkat tulisivat laskemaan ja ihmisillä ei olisi enää mitään oikeuksia työpaikoilla, äärioikeisto saisi ison jalansijan Suomessa ja rasisimi ja viha kasvaisi ja kaiken tämän myötä yhteiskuntarauha olisi mennyt.

  Onhan meillä nyt äärioikeistolaisia ministerejä ja äärioikeistolainen eduskunnan puhemies, jota jopa norjalainen äärioikeistolainen murhaajakin on siteerannut.

  Itse uskon hyvinvointiyhteiskuntaan, jossa kaikki ovat samanarvoisia, riippumatta kukkaron paksuudesta tai ainakin, että köyhälläkin on ihmisarvo ja häntä on kohdeltava ihmisarvon mukaisesti. Itse tiedän, ettei vihalle, rasismille homofobialle, toisten alistamiselle, luokkayhteiskunnalle saa antaa jalansijaa, vaan ihmisiä täytyy tukea ja kannustaa elämässään eteenpäin ja kaikille on annettava mahdollisuus. Ei keppiä vaan antamalla mahdollisuus ja tukemalla.

  Meille tulee olemaan tämä hallituskausi vieläkin pahempi kuin Sipilän hallituskausi ihmisten eriarvoistamisessa. Katsotaan kuitenkin, miten tämä hallitusohjelma selviää perustuslaista ja ilonoikeuksista. Suuri epäilys ettei selviä, kun ihmisoikeuksia ruvetaan rikkomaan. Pelottavaa kuitenkin kaikkien ihmisten puolesta, jotka joutuvat tällä hallitusohjelmalla päähän potkittaviksi, vaan sen takia, että ovat köyhiä.